Je loopbaan als life cycle

Je aandachtspunten kunnen in verschillende Life Cycle groepen staan, check daarom ook de aangrenzende groepen. Soms overlapt de ene groep met de andere.

Jezelf ontwikkelen, keuzes maken

Bij De Loopbaanpolis weten we dat je zelf veel kunt doen aan je eigen ontwikkeling. Als mens en als professional. Ontdek je talenten en ontwikkel ze, bijvoorbeeld door passende opleidingen of het oplossen van situaties en problemen in de praktijk.

We weten dat er fases zijn in je leven waarin je keuzes moet maken. Maar soms kom je ongewild niet verder omdat je niet weet voor welke keuzes je staat. Of niet weet wat er in je omgeving of met jezelf aan de hand is. Soms herken je niet in welke situatie je zit, of heb je geen ervaring met zo’n situatie.

Uiteindelijk kom je er op een bepaald moment natuurlijk toch wel achter, maar dan door schade en schande, of veel te laat waardoor je er weinig meer aan kunt doen. Dat zijn leermomenten waarvoor je leergeld betaalt. Met deze pagina’s willen we je helpen om dat op tijd in te zien en te voorkomen dat je jezelf benadeelt.

Klik hiernaast in het linkermenu op de Life Cycle groep waarin je jezelf herkent. Ontdek de bijzonderheden ervan, de valkuilen en hoe die te herkennen en te voorkomen, of hoe er mee om te gaan.

Life Cycle benadering

Om de herkenning en dat bewustzijn te promoten hebben we een indeling gemaakt waarin je jezelf, je behoeften en je talenten kunt ontdekken en herkennen. De Life Cycle groepen zijn kort en krachtig aangeduid. Soms staan jouw aandachtspunten in verschillende groepen, probeer die te vinden. Ook overlapt een groep soms met een andere.

Klik hiernaast op een Life Cycle groep, lees de omschrijvingen en de onderwerpen, klik door en ga aan de slag. Achter een link vind je oriënterende artikelen en verklaringen met beschrijvingen, verwijzingen, opleidingsmogelijkheden en heel veel meer. In sommige gevallen kun je direct aan de slag met tools en tests.

Geef ons een suggestie voor een onderwerp dat hier niet is behandeld. Mail ons op redacteur@loopbaanpolis.com

Loopt jouw carrière eigenlijk wel zoals je wilt?

Ontwikkel je je nog voldoende in je huidige baan

Uit je functie gegroeid? Wat nu?

Wil jij weten hoe je een succesvol cv maakt?

Wordt jouw LinkedIn profiel niet goed gevonden door recruiters?

Zou je weleens met iemand willen sparren over je loopbaan?