FAQ’s over Loopbaanpolis

Staat jouw vraag of antwoord hier niet bij? Mail ons op klantenservice@loopbaanpolis.com

Antwoorden over Membership, deelname aan De Loopbaanpolis Community

Voor het Free Membership is registratie noodzakelijk, het is gratis en verplicht je verder tot niets. Je hebt dan vrij toegang tot alle onderdelen van De Loopbaanpolis Community. De door jou ingevoerde gegevens en de resultaten van gemaakte tests en je CV zijn alleen zichtbaar en toegankelijk voor jezelf, tenzij je aangeeft dat je ze wilt delen. Met het Premium Membership, dat €8,95 per maand kost (met automatische incasso), heb je recht op extra diensten zoals het maken van gerichte tests, persoonlijk contact met onze consultants voor advies en ondersteuning, en ruim 30% korting op face2face gesprekken met een Coach of Loopbaan Consultant van jouw keuze. Het Corporate Membership wordt betaald door je werkgever en geeft recht op de Premium diensten (zie hierboven), en de eventueel extra voor jou ingekochte diensten door je werkgever.
Je kunt deelnemen aan De Loopbaanpolis Community door het plaatsen van berichten en artikelen. Deze zijn voor iedereen zichtbaar. Je kunt met behoud van jouw privacy ook deelnemen door rechtstreeks vragen te stellen of suggesties te doen aan onze Memberdesk of aan onze Redacteur. Deze berichten zijn alleen voor onze consultants zichtbaar.
In het Forum kun je deelnemen aan discussies over Loopbaanonderwerpen en persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken. Je kunt ook zelf een nieuw onderwerp starten met een stelling of een vraag. Bijvoorbeeld om te horen of andere leden ervaring of kennis hebben met een bepaald issue waarmee jij bent geconfronteerd. Andere leden, en onze consultants kunnen op jouw onderwerpen, vragen en stellingen reageren.
In de linkerkolom van de Homepage staat de Loopbaan Life Cycle. De Life Cycle is opgedeeld per groep en per globale leeftijdscategorie. Sommige onderwerpen vind je alleen in een bepaalde groep, maar ze kunnen ook voor een andere categorie van toepassing zijn. Kijk daarom ook in andere groepen, die dichtbij jouw eigen leeftijdscategorie liggen.

Hoe vind ik een Coach

Onze coaches werken meestal in een regio in Nederland in en rond hun woonplaats. Zoek daarom een coach bij jou in de buurt waar je woont of waar je werkt. De coach maakt een afspraak voor een gesprek met jou op een plaats die geschikt is voor een 1-op-1 vertrouwelijk gesprek. Dit kan hun eigen praktijkruimte zijn, maar ook een professionele Coach locatie.
Selecteer een van de coaches die op de landkaart zijn aangegeven. Je komt op de pagina van de coach terecht waar hij of zij alle informatie heeft opgenomen in het Coach Profiel, het Coach Statement, en de Coach Kwalificaties. Je ziet dus direct op welke gebieden de coach werkt, en wat de eventuele specialismen zijn. De meeste coaches hebben een breed kennis- en ervaringsgebied door hun langjarige activiteiten als coach. Wil je weten of een coach ervaring heeft op een bepaald gebied, stel ons dan een vraag via de Memberdesk.
Op de Coach pagina kun je de Coach boeken voor verschillende type gesprekken. Deze zijn elk apart aangegeven. Door op een van deze gesprekken te klikken, ga je naar onze Shop. Hier kun je het gekozen gesprek reserveren, boeken en betalen. Daarna neemt de coach contact met je op om de eerste afspraak te maken op een overeen te komen datum en plaats.
De prijs van een coach gesprek, of meerdere gesprekken, is conform het landelijke gemiddelde voor een gesprek met een professionele Loopbaan Coach. Onze Premium en Corporate Members krijgen op deze prijs een korting van ruim 30%, omdat we voor onze Premium Members speciale prijsafspraken hebben gemaakt met de coaches.
Voor de persoonlijke ontwikkeling en de loopbaanbegeleiding van medewerkers hebben werkgevers (of de HR-afdeling) vaak geld beschikbaar. Vraag daarom vooraf of je werkgever jouw gesprekken met een coach wil betalen. Als dat het geval is, kunnen wij de factuur naar de werkgever sturen. Zodra hij deze betaald heeft, neemt de coach contact met je op voor de afspraak.
De coach heeft een geheimhoudingsplicht. Alles wat tussen jou en de coach is of wordt besproken, blijft tussen jullie. De coach maakt voor zichzelf aantekeningen, die alleen met jou worden gedeeld.

Voor de werkgever: Corporate Membership en HR diensten

Als werkgever kunt u een aanvraag voor uw onderneming/organisatie sturen naar klantenservice@loopbaanpolis.com. Geef aan wie de contactpersoon is, dan nemen wij direct contact met u op. Op verzoek kunnen wij u een korte en heldere uitleg sturen van alle mogelijkheden voor uw medewerkers en mogelijkheden voor uw HR-verplichtingen. We laten u zien van welke diensten uw medewerkers en uzelf gebruik kunnen maken.
Op verzoek ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsopgave voor de kosten van het Corporate Membership per werknemer, en voor de kosten van onze HR-diensten.
In bijna elke CAO zijn afspraken over vormings- en ontwikkelingsfondsen voor medewerkers opgenomen. Deze fondsen worden beschikbaar gesteld voor de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers. U betaalt hier jaarlijks aan mee, en u kunt er daarom ook aanspraak op maken. Deze afspraken liggen vast in nagenoeg elke CAO. Dit is niet algemeen bekend bij elke werkgever, deze fondsen blijven daarom vaak onbenut. Vraag een jaarlijkse bijdrage voor uw medewerkers aan. Onze account manager kan u daarbij helpen. Maak gebruik van de beschikbare fondsen om de jaarlijkse kosten van het Corporate Membership te dekken.
We spreken vantevoren met elkaar af hoeveel uur we per maand besteden, en welke activiteiten we daarvoor uitvoeren. Onze standaardlijst omvat veel verschillende activiteiten waaruit u kunt kiezen. U kunt ook andere specifieke taken waaraan u behoefte heeft, door ons uit laten voeren. Maandelijks ontvangt u van ons een overzicht van de uitgevoerde activiteiten.

Opleidingen en Studie – Workshops en Trainingen

Loopbaanpolis laat op de site alle mogelijke en bekende opleidingen in Nederland zien, waar een Member dan zijn weg in kan vinden. Op verzoek kunnen onze Coaches en Consultants hierin ondersteunen, en richting geven aan bepaalde opleidingswensen. Wij hebben geen enkel financieel belang in genoemde of andere externe opleidingsinstituten, en adviseren volkomen objectief op basis van de gegevens die een Member met ons deelt.
Members kunnen deelnemen aan gerichte Workshops en Trainingen die door Loopbaanpolis worden georganiseerd. Hiervoor vragen we een beperkte vergoeding. Voor Members die onze Loopbaan programma's of Outplacement programma's doorlopen, zijn passende Workshops en Trainingen in die programma's opgenomen
Loopt jouw carrière eigenlijk wel zoals je wilt?

Ontwikkel je je nog voldoende in je huidige baan

Uit je functie gegroeid? Wat nu?

Wil jij weten hoe je een succesvol cv maakt?

Wordt jouw LinkedIn profiel niet goed gevonden door recruiters?

Zou je weleens met iemand willen sparren over je loopbaan?